Ясно е, че Galaxy S8 и Galaxy S8+ се справят чудесно на пазара. Но колко наистина са доволни потребителите? Според пазарната проучвателна агенция Strategy Analytics, много. Използвайки статистика от 1500 потребителски ревюта в сайтове като Amazon, AT&T и Verizon, компанията отчита, че флагманите на Samsung са най-високо оценяваните смартфони на пазара до момента.

Средният резултат на Galaxy S8 и Galaxy S8+ измежду ревютата на потребителите е 4,57 от 5. Важно е да се отбележи обаче, че са взети под внимание само ревюта, написани през първите 40 дни от премиерата на смартфоните. Възможно е някои потребители да са променили мнението си по-нататък във времето.

Най-много похвали получават дисплеят и камерата на тазгодишните Galaxy флагмани. Когато говорим за Bixby обаче, нещата стоят малко по-различно — потребителите почти не споменават асистента, ако когато го правят, мненията им са почти изцяло негативни.

Колкото до Samsung като компания, Nielsen докладват, че за шеста поредна година компанията бива обявена за най-доверената марка в Азия. По този начин корейците изпреварват Sony и Apple, заемайки първо място. Тук също е полезно да се отбележи, че към това има принос и огромното разпространение на продуктите на Samsung в Азия като цяло.

И все пак, въпреки проблемите с Galaxy Note 7 миналата година, потребителите явно все още имат доверие на корейците и Samsung продължават да вървят все нагоре.

2 Коментари

  1. Според мен пък са страшно надценени!

  2. Феновете на Самсунг, задминаха отдавна тези на конкуренцията, по фенщина и празноглавие…

Comments are closed.