Не е като да липсва информация за новите флагмани на Samsung… В последните дни сме залети от слухове, кой от кой по-странни, а някои дори звучат прекалено хубави, за да са истина. Дали наистина корейците ще върнат micro SD слота и водоустойчивостта? Според Venture Beat, Galaxy S7 и неговият по-голям брат Galaxy S7 Edge ще бъдат IP67-сертифицирани, което значи, че ще имат водо- и прахоустойчивост. Micro SD слот също ще има и той ще поддържа карти до 200 GB. Благодарение на Phone Arena пък, в интернет се появи предния панел на новите Galaxy смартфони (по-долу).

samsung-galaxy-s7-edge-front-panel-leak

Разбира се, информацията от по-горе трябва да се третира само като слух, тъй като Samsung не са потвърдили нищо (а и няма да го направят, както знаем). И въпреки това, можем отново да обобщим спецификациите на смартфоните. Както разбрахме, те ще бъдат с различни големини – съответно 5.2 (или 5.1 според друг слух) инча за Galaxy S7 и 5.5 инча за Edge варианта. Резолюцията на дисплеите ще бъде 1440×2560, като технологията разбира се е Super AMOLED.

Както се предполага, процесорите на двата нови смартфона трябва да са Exynos 8 Octa 8890 с четири ядра по 2.3 GHz и още четири по 1.6 GHz. Моделът за САЩ пък сигурно ще е с новия Snapdragon 820. RAM паметта се очаква да е цели 4 GB, докато вътрешната памет – 32 / 64 GB. Друго интересно в новия слух от Venture Beat засяга батерията – най-вероятно ще можем да се насладим на 3000 mAh при Galaxy S7 и 3600 mAh при Galaxy S7 Edge. Камерата пък вече знаем, че ще бъде само 12 мегапиксела. Да се надяваме, че ще покаже предимство.

Е, какво ви е мнението за най-новото около Samsung, което се върти из интернет? Започвате ли да се замисляте?