sgs6-camera

Galaxy S6 е един от най-дългоочакваните смартфони, като нетърпението на всички се засилва от данните, че Samsung изцяло ще промени външния вид на новото устройство. Със сигурност този модел ще се различава от своите предшественици с дизайнерски решения, които не са представяни до момента в S серията. Едно от тях е за първи път премахването на възможността батерията да може да се сменя.

Виж още: LG G4 ще бъде представен през април

Повечето потребители вероятно се притесняват за живота на батерията и очакват по-голяма в Galaxy S6, но има вероятност това да не се случи. Според нова информация от Корея, Samsung ще използва за новия си флагман такава с капацитет от 2600 mAh, с 200 mAh по-малка от тази в сегашния модел S5, но това не означава, че ще получите по-малко часове работа.

Повечето производители на смартфони с такъв дизайн обикновено залагат на по-голяма батерия. Решението на Samsung може да не изглежда логично, но благодарение на новия процесор Exynos 7420 Galaxy S6 може да предложи същият живот на батерията, дори повече отколкото сегашният S5. Чипът на корейците е направен по 14nm технология, докато повече конкуренти все още използва 20nm. Това намалява консумацията на енергия с до 30-35%, което означава, че в крайна сметка може да разполагате с допълнително време за ползване.

Към момента тази информация не е потвърдена официално. Galaxy S6 ще бъде представен на 1 март на Световния мобилен конгрес в Барселона и тогава ще научим всички подробности за новия флагман на Samsung.