Galaxy S5 Prime

Galaxy S5 Prime

Първият QHD смартфон на Samsung Galaxy S5 Prime (G906S) ще бъде представен най-рано в средата на следващия месец, разкри източник, близък до компанията.

Колкото и да е трудно да повярваме, че Samsung ще покаже нов флагман толкова скоро след премиерата на предишния си модел, същият източник споменава дори цената, на която ще се предлага той – 640 евро или 880 долара, което е много близо до цената на която стартира Galaxy S5. От друга страна, ако Galaxy S5 Prime се забави повече, то премиерата му ще бъде много близо до тази на следващия дългоочакван модел Note 4, който ако компанията не промени своите навици, ще бъде представен през септември.

Тази информация се допълва от изтеклите вчера снимки и характеристики на устройството на страницата на корейския сайт Olleh TV. Може би целта на компанията е да се конкурира с бъдещия флагман на LG G3, чиято премиера се очаква на 27 май. Противоречивите слухове за ограничени количества на Galaxy S5 Prime също са опровергани от източника, който посочва, че устройството ще се предлага едновременно от трите най-големи корейски оператори – SK Telecom , KT и LG U +.

Все пак след всички тези спекулации, най-голямата въпросителна като че ли остава какъв материал ще използва Samsung в новия си модел и дали най-после компанията е решила да изостави пластмасата в полза на метала. С дисплей с резолюция 2560 х 1440 пиксела, четириядрен процесор Snapdragon 805, 3GB оперативна памет, 16-мегапикселова камера, 3000 mAh батерия, поддръжка на LTE, сензор за пръстови отпечатъци, монитор за сърдечната честота и Android 4.4.3 KitKat, Galaxy S5 Prime определено заслужава внимание, но ако и този път не се появи облечен в метална броня, разочарованите потребители ще бъдат много.