Galaxy S5 Active

Galaxy S5 Active

Интересно видео се появи в YouTube вчера следобед. Според авторът му сниманото устройство е прототип на Samsung Galaxy S5 Active, предназначен за американския оператор AT&T.

В клипа можете да видите стартовата анимация на телефона, която показва “Galaxy S5 Active” и задължителния надпис “Powered by Android”. Освен допълнителното подсилване по страничния ръб на апарата, което би трябвало да го предпазва при падане, виждаме и три физически бутона на лицевия панел, които бяха на лице и при миналогодишния модел.

Моделът е с номер SM-G870A и работи с Android 4.4.2, има сменяема батерия и сензор за измерване на пулса, както и същата версия на потребителския интерфейс Touch Wiz, която използва и Galaxy S5. Няма никаква допълнителна информация за хардуерните характеристики или за това кога Galaxy S5 Active ще се появи официално, но все пак си заслужава да изгледате видеото:

Според изтеклата преди няколко дни информация от базата данни на GFXBench, Galaxy S5 Active ще има 5.1-инчов full HD дисплей, който най-вероятно ще бъде LCD вместо AMOLED, по подобие на Galaxy S4 Active. Устройството ще използва Snapdragon 800, който реално е стъпка надолу спрямо Snapdragon 801 в Galaxy S5, но при нормална употреба потребителите не биха усетили разлика в производителността на двата смартфона. Останалите характеристики са идентични с флагмана на Samsung. S5 Active ще има 16-мегапикселова основна камера, 2-мегапикселова камера за видеоразговори, 2GB оперативна и 16GB основна памет. Смартфонът ще стартира с последната версия на Android 4.4.2 KitKat, което се доказва и от видеото.