Galaxy S3

Galaxy S3

Може би се чудите кои устройства на Samsung ще бъдат актуализирани до Android 4.4 KitKat и кога?

Благодарение на вътрешен документ, предоставен от анонимен източник, можем да разберем, че списъкът включва Galaxy S III LTE, Galaxy S4 mini (и S4 mini LTE), Galaxy Grand 2, Galaxy Mega 5.8 и Galaxy Mega 6.3. Тези модели ще получат дългоочаквания ъпдейт по някое време през юни, което макар и не много точно, поне дава ориентировъчен срок. Galaxy Note 2 и Galaxy Note 3 Neo вече са получили 4.4.2, но се очаква за тях да има и ъпдейт до 4.4.3.

Android 4.4.2 update

 

Интересното в този документ е, че международната версия на Galaxy S3 (GT-I9300) няма да получи KitKat поради “нерешени проблеми”, каквото и да означава това. Дали има нещо общо с това, че този модел на S3 има 1GB оперативна памет, за разлика от американската версия, която има 2GB? Според същия източник обаче, Samsung е подложена на натиск да актуализира своето трето поколение флагманско устройство, тъй като то е било на по-малко от 18 месеца, когато Android 4.4 е била обявена. Разбира се това е изискване на Google и не е ясно дали корейската компания ще се съобрази изцяло с него, но според източника тя е започнала тестове на Android 4.4.3, вместо 4.4.2, което означава, че актуализацията може би ще отнеме повече време.

Можем само да се надяваме, че Samsung няма да разочарова своите потребители за пореден път. Корейският гигант не се слави с редовни и безпроблемни ъпдейти, което неведнъж е предизвиквало бурни реакции у феновете й. Може би Google ще успее да повлияе на политиката й чрез своето изискване за 18-месечна софтуерна поддръжка на устройствата.