Edge

Преди няколко дни Samsung регистрира търговската марка Galaxy Note Edge. Това донякъде потвърждава последната информация, че Galaxy Note 4 ще има две версии: стандартния модел, чийто първи снимки видяхме съвсем скоро и втора версия с извит дисплей.

На български Edge може да се преведе като „острие, ръб, периферия“ и др., което може да бъде изтълкувано, че това ще бъде търговското наименование на мистериозно устройство, което Samsung патентова миналата година. Устройството ще използва разработената от корейската компания YOUM технология, която позволява създаването на извити OLED дисплеи. В случая става въпрос за тристранно извит дисплей като двете страни ще имат различни, контекстуални функции, като показване на съобщения, отключване на устройството и др.

Според друга информация, тристранният дисплей вече е влязъл в масово производство, но поради специфичните изисквания на технологията като ресурси и време за изработка, наличността на устройството ще бъде ограничена. Най-вероятно ще служи по-скоро за демонстрация.

На този етап е почти сигурно, че Samsung Galaxy Note 4 ще бъде представен на 3-ти септември по време на изложението IFA и силно се надяваме тогава да видим и Galaxy Note Edge.