Като всяко нещо, в новия Galaxy Note 7, и неговата писалка ще претърпи някои подобрения. Предварително са обявени три такива иновации, които вече успяха да заинтригуват феновете на Samsung.

Първата промяна се нарича Translate и както сами се досещате, от името й, тя ще ни помага да превеждаме отделни думи написани на чужд език. Единственото нещо, което притежателите на телефона трябва да направят, е да поставят писалката над определената дума и тя незабавно ще бъде преведена на разбираем за тях език. Има опция и да чуете как се произнася думата, като натиснете върху иконката с говорителя. Това определено ще ни спести време и няма да има нужда да отваряме друго приложение, което да преведе желаното от нас.

Magnify е вторият трик, който може да правите само с писалката. Отново по името му се разбира, че хората ще могат да увеличават части от техния дисплей, като задържат смарт писалката върху дадената зона.

И не на последно място – Glance. Това ще ни спести досадното ръчно превключване от едно приложение на друго. И като при предните две подобрения, достатъчно ще бъде едно бързо движение с писалката над екрана на телефона. На всичкото отгоре смарт писалката е конструирана така, че да може да пише и под вода! Е, какво повече може да искаме от един такъв атрибут? Кой знае какво ще измислят за следващата Samsung писалка…