Note 4

Note 4

Мнозина останаха разочаровани, когато първите смартфони с гъвкави дисплеи се появиха на пазара миналата година. Samsung явно си е взела поука от неуспешния опит с Galaxy Round и ще се опита да промени това отношение със следващия си флагман Galaxy Note 4.

Според ZDNet Корея той ще бъде първият апарат на компанията, използващ технологията Youm за гъвкави дисплеи. Може би някои от вас ще се запитат къде всъщност остана Galaxy Round, но в действителност никъде в документацията за него компанията не споменава този термин, дори мнозина смятат, че неговият екран е просто извит във фиксирана позиция.

Всъщност технологията Youm беше демонстирана в работещ прототип още на CES2013, като се очакваше да бъде използвана в устройствата на компанията още преди края на годината, но това така и не се случи. В публикацията си корейската медия споменава, позовавайки се на вътрешни източници, че дисплеят на Note 4 ще бъде и тристранен, като различни уведомления ще могат да се четат на двете външни страни.

Съвсем скоро в интервю пред Reuters, старши вицепрезидентът на Samsung Hankii Yoon, също спомена за нов формфактор, който ще бъде използван в Note 4, но за съжаление не сподели повече подробности. Сега, съпоставяйки тази информация с новите спекулации за гъвкав тристранен дисплей по технологията Youm, можем само да предполагаме, че Hankii Yoon е намекнал именно за това.

Обикновено Samsung представя Note устройствата си през септември на IFA в Берлин и ги доставя на пазара в края на месеца или в началото на октомври. В Note 4 очакваме да видим 4GB оперативна памет и процесор Snapdragon 805, един гъвкав дисплей с нови функции и възможности би бил наистина добро допълнение към най-мощното устройство на компанията, а ако тя се замисли и за използването на материали, различно от пластмаса, ще се получи наистина убийствен апарат.