Galaxy K

Вчера Samsung представи своя нов смартфон Galaxy K. Корейският гигант не обяви кога устройството ще бъде пуснато на пазара, както и каква ще е неговата цена, но колегите от SamMobile дадоха повече информация за това.

Според данни, идващи от техен източник, новият Galaxy K, чийто фокус е основно върху камерата, ще излезе на 21 май в някои еропейски страни на цена от 499 евро. Устройството на Samsung е с 20.7-мегапикселова задна камера с 10х увеличение, ксенонова светкавица, оптичен стабилизатор на изображението (OIS), функцията Selfie Alarm, която позволява да се снимат селфита със задната камера. Предната камера е 2 мегапиксела.

Смартфонът с 4.7-инчов Super AMOLED дисплей с HD резолюция от 1280 х 720 пиксела, 6-ядрен процесор с две 1.7GHz Cortex – A15 и четири 1.3GHz Cortex – A7 ядра. Вградената памет на Galaxy K е 2GB, a оперативната 8GB, като има възможност за увеличение чрез слот за miscroSD карта. 

Информацията все още не е потвърдена от Samsung, така че не можем да бъде напълно сигурни дали ще видим Galaxy K на 21 май. Също така не се знае кога смартфонът ще бъде пуснат на пазара в САЩ. Предполагаме, че скоро корейският гигант ще разкрие повече подробности за бъдещите си планове.