През януари имаше интересни новини за това, че съществуват планове сериалът „Досиетата Х“ (The X-Files) да бъде продължен. Изглежда Fox и студито 20th Century Fox не са се отказали, тъй като според TV Wise продуцентите са в преговори и се очаква всеки момент Fox да даде зелена светлина за продукцията.

Виж още: Mission Impossible 5: Rogue Nation с първи трейлър 

„Fox е много близко до одобрението за съживяване на култовия научнофантастичен сериал, който първоначално се излъчваше между 1993 и 2002 г. Според източници телевизията се е насочила към малък брой епизоди и, въпреки че не се знае точният брой, със сигурност ще бъдат по-малко от десет.“

Така нареченият limited run е интересен подход, особено за продукция с девет сезона и два филма зад гърба си. Не е нужно феновете да се натоварват, просто нещо, което правилно да приключи историята. Ако успее да надвие филмите и последните сезони, това ще е достатъчно.

„Предполагам, че това ще се случи съвсем скоро. Ще видим в какъв формат и колко епизода ще бъдат. Със сигурност аз не мога и не съм заинтересован да снимам цял сезон. Ще бъде „лимитирана серия“. Всички ние сме вече стари и нямаме нужната енергия за пълен сезон снимки.“, каза Дейвид Духовни.

Според Daily Mail епизодите ще бъдат шест, но никой говорител на студио Fox не е потвърдил подобно нещо, така че по-скоро може и да не вярваме на това. Определено идеята е интересна и ще следим с нетърпение развитието по нея.