За да откриете телефона си, когато сте го запокитили някъде, дoсега беше необходимо да влезете в Android Device Manager през страницата на Google. Действие, отнемащо няколко стъпки, скъсяващи се при наличието на отметка за страницата в браузъра ви. Oт днес това вече става още по-лесно, тъй като Google имплементира намиратето на устройството ви в търсачката си.

От днес, ако напишете “find my phone” в търсачката на Google, ще се отвори прозорец с карта, адрес и бутон, даващ възможност да прозвъните на телефона си. Нещо много интуитивно и удобно. Разбира се, за целта трябва Location да е активиран на вашия смартфон, както и “Remotely locate this device” в Google Settings > Security.  Другата необходимост, която може би няма нужда от споменаване, е да сте логнати със същия Google профил на компютъра. Услугата работи директно през търсачката на интернет гиганта и затова трябва да сте логнати там, но няма значение на какъв браузър го правите.

Аз лично не можах да го открия, а съм активирал всичко необходимо. Пишейки “find my phone” в търсачката, тя просто ми изкарва разни резултати из интернет. Влизайки в Maps също нямах успех. Ако някой от вас успее да го направи, нека сподели в коментарите. Може би новата опция все още не е налична за всички.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS