Очакваната повече от година FIFA 2014 пристига в България на промоционална цена от най-големия магазин за електроника в Източна Европа eMAG.bg. eMAG предлага всички 6 версии на играта, разработени за различните гейминг платформи. В онлайн магазина еМAG FIFA 2014 е на промоционални цени между 80.99 и 97.99 лева. Версията за Xbox 360 например струва 97.99 лв., а за PC е само 71.99 лв. с 10% намаление!

С новото издание на FIFA феновете могат да се насладят на нови допълнения към геймплея и режимите, безупречна графика, комбинирана с подобрен изкуствен интелект и иновативни функции, които дават усещане за истинско зрелище.

FIFA 2014 предлага иновации в геймплея като подобрен дрибъл, контрол над топката, запазване на баланс и рязка смяна на посоката на действие без да се губи темпото. Подобреният изкуствен интелект дава възможност на играчите сами да взимат решения и да се пласират в изгодни позиции както в защита, така и в нападение. Обърнато е внимание и на физическите качества на футболистите, което играе важна роля в индивидуалните единоборства и овладяването на топката. Физиката на топката е изменена, което създава най-голямото разнообразие на изстрели във футболен симулатор до момента. Чрез въведените подобрения в тренировъчния режим геймърите могат да тестват уменията си с мини игри и онлайн срещи с други играчи. Новата Global Scouting Network улеснява откриването на подходящите футболисти в кариерата, а улесненият интерфейс не допуска пропуски в потока на информация от докладите на скаутите.