Fairphone 2
Fairphone 2

Холандската компания Fairphone си е поставила за задача да се бори против замърсяването на природата. Поради тази причина тяхното ново предложение – смартфона Fairphone 2 – отговаря на няколко принципа, които компанията нарича „етични“. Използват се колкото се може по-малко материали, които вредят на околната среда. Благодарениен а този лозунг са се продали 60 000 бройки от първия модел на Fairphone.

Новият Fairphone 2 е не само сглобен от специално подбрани материали, но също така е и много лесен за поправка при установяване на даден проблем. Fairphone ще продава директно резервни части, а потребителите ще могат лесно да стигнат до най-често повреждащите се компоненти, включително екрана, камерата, процесора и говорителите. Според техническа проверка Fairphone 2 може много лесно да се разглобява. Гуменият заден капак се премахва много лесно, също както и екрана. Вътрешните компоненти могат да бъдат директно заменяни благодарение на стандартни отвертки – не е нужно разпояване или специални инструменти.

Fairphone 2 не предлага някакви удивителни технически характеристики, но те са напълно достатъчни за ежедневна употреба. Устройството има екран с диагонал от 5 инча, 4G модем, 8-мегапикселова камера и 32 GB пространство за разполагане на операционната система, приложенията и файловете. При необходимост паметта може да се разширява чрез microSD карта. Устройството работи с операционна система Android 5.1 Lollipop.

Предварителните продажби за Fairphone 2 започват още през лятото на цена от 525 евро, като за момента ще се предлагат само в Европа.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS