money-facebook

Още през ноември миналата година се разбра, че социалната мрежа Facebook планира да направи своята платформа подходяща и за бизнес потребители. Идеята тогава бе да се преобрази външният вид на мрежата, така че тя да е удобна и за чатене с колеги.

ВИЖ ОЩЕ: GOOGLE TRANSLATE ВЕЧЕ МОЖЕ ДА ПРЕВЕЖДА ЗНАЦИ И РАЗГОВОРИ В РЕАЛНО ВРЕМЕ

Новата концепция включва и възможности като споделяне на файлове и търсене на връзки с други професионалисти от избрана сфера. Чрез тези идеи се създава някакъв хибрид между Facebook, LinkedIn и Google Drive, който би могъл да заеме една добра позиция на пазара.

Преди няколко дни се разбра, че Facebook вече са готови с начална версия на новата услуга, която те наричат Facebook at Work. Приложението все още не е налично в iTunes или Google Play, но има информация, че то ще се предложи пробно на няколко големи компании.

Работата с Facebook at Work няма да се различава съществено от популярната социална мрежа, с изключение на факта, че няма да има поставени реклами и следене на данните от страна на компанията. Те ще създават потребителски профили на своите служители. От своя страна хората ще могат да свързват своите професионални и лични профили за по-голямо удобство. Все още няма информация кога Facebook at Work ще стане публично достояние и дали ще се плаща за достъпа до него.