Facebook продължава да генерира огромни печалби. Това разбираме от най-новия финансов доклад за втората четвърт на 2016 година, който излезе официално вчера. Социалната мрежа споделя за 6,44 милиарда долара приходи и 2,05 милиарда в печалби, което се равнява на 59% ръст спрямо същия период миналата година. Месечните активни потребители пък са 1,71 милиарда, което е с 15% повече от миналата година.

Ако Facebook продължава да расте по този начин, очакваме потребителите да наброяват 2 милиарда преди края на 2017 година. Само потребителите на мобилните приложения всъщност са 1 милиард, където онлайн гигантът генерира 84% от всичките си приходи. При това трябва да се има предвид, че това става главно в приложенията на Facebook и Instagram. Messenger и WhatsApp все още не големите машини за пари, каквито са двете основни социални мрежи.

Цената на акциите на Facebook се е утроила за последните четири години, а компанията дори вече не се занимава само с онлайн социални мрежи – гигантът разработва технологии за безжичен интернет с дронове и дори виртуална реалност.