sticker

Популярността на мобилните приложения за съобщения накара Facebook сериозно да се замисли за своите собствени приложения. Копирането на успешните модели от конкуренцията, както и закупуването на WhatsApp изглежда не са последната стъпка на компанията. Това, което потребителите харесват в тези приложения, е не само възможността за бърза комуникация, но и по-експресивните съобщения чрез стикерите.

ВИЖ ОЩЕ: Да караш Mercedes

Точно стикерите грабнаха вниманието на потребителите. Употребата им започна да измества цели изречения, а някои мобилни приложения успяха да спечелят добре от продажбата на стикери в пакети за по няколко долара. Facebook се поучи от конкуренцията и анализите си и започна също да предлага стикери в своето приложение Facebook Messenger, но това бе само началото.

От днес социалната мрежа вече има собствен Sticker Store, откъдето ще можете да изберете любимите си стикери, които да поставяте в коментарите на постовете и в съобщенията. Прави впечатление, че има и доста спонсорирани изображения – вероятно договори с компании (като Пиксар например) вече са сключени по този повод.
Все още Facebook не са потвърдили дали ще предлагат и стикери срещу заплащане като много от своите конкуренти.

unsticker
За тези от вас, които все пак не искат да бъдат залети от стикери при първоначалната еуфория на потребителите, има решение – Unsticker.
Това е добавка към популярните уеб браузъри Firefox и Chrome, която скрива стикерите от постовете. Можете да си я изтеглите от официалната страница на добавката.