Дисплеите на новите смартфони вече изпълват цялата предна част на корпуса, но все още има един малък детайл, който продължава да дразни определена част от потребителите. А именно – т.нар. прорез, който обикновено стои в горната част на корпуса и до известна степен нарушава цялостната естетика.

В момента обаче реалността е такава, че все още няма как се разделим с дразнещия ни прорез. Най-вероятно е въпрос на време, но в момента ситуацията е такава, че трябва да се примирите с този малък детайл, който лишава смартфона ви от шанса да бъде напълно перфектен.

Китайският производител Oppo е наясно с настроенията на потребителите. Именно поради това, Oppo създадоха един нов и далеч по-красив прорез за своя модел F9.

Неговият прорез е във формата на малка капка и определено гали окото, особено в сравнение с повечето други. Красивият прорез на F9 вмества в себе си предната камера на телефона и спийкъра, но правейки го по един малко по-естетичен начин.

Oppo наричат този свой модел „Waterdrop Screen“ („Капков екран“), като по-запознатите биха сравнили прореза на F9 с този на Essential Phone. Прорезът на F9 обаче е дори още по-малко натрапчив, което говори за добро изпълнение на идеята в случая.

F9 съдържа и малка „брадичка“ в долната част на корпуса, но въпреки това съотношението между екран и тяло на телефона е 90.8%, което определено е много добре.

F9 на Oppo атакува пазара в три различни цвята – черен, червен и син. Телефонът ще разполага с технологията за зареждане VOOC Flash Charge, а китайският производител обещава четири пъти по-бързо зареждане в сравнение с конвенционалните такива.

Все още нямаме по-конкретна информация за техническите параметри на смартфона, но можем да потвърдим, че той разполага с двойна задна камера и сензор за пръстов отпечатък. Има и жак за слушалки, което е добра новина за повечето хора.

F9 на Oppo ще бъде официално представен на 15 август, т.е. – след само два дни ще можем да разберем всичко за него.