София, България – 5 юли 2012 – Lenovo днес представи в България дългоочакваните нови лаптопи от серията IdeaPad. Легендарният ноутбук IdeaPadY580 и стилните ултрабук компютри IdeaPad U310 и U410 гарантират уникално изживяване, ярки цветове и висока производителност на геймърите и на хората, които създават и творят.

Трите модела бяха представени на специален щанд, реплика на този, с който Lenovo присъства на Международното изложение на потребителска електроника CES 2012. Щандът е вдъхновен от приноса на компанията за изследователската дейност и научните експерименти в Космоса – първият лаптоп, използван от НАСА, е модел с марката ThinkPad. С тази марка са и 98 от всеки 100 лаптопа в Международната космическа станция, според wirefresh.com1. До 19 юли потребителите могат да тестват редица ThinkPad и IdeaPad модели на щанда, разположен в Сердика Център в София.

IdeaPad Y580 – лаптопът за максимално забавление 

Моделът IdeaPad Y580 се отличава с високо ниво на производителност – той с лекота се справя с множество мултимедийни приложения. Оборудван с Intel Core i7 процесор, новият лаптоп от Y серията разполага с HD/full HD екран с размери и 15.6 инча. Благодарение на видео картата на NVIDIA® GeForce® GTX660M 2GB GDDR5 той покрива и най-високите изисквания като графика и производителност, когато става въпрос за игри и интензивно използване на мултимедия.

IdeaPad Y580 e създаден, за да предложи най-доброто забавление с помощта на кристалния звук от Dolby Home Theatre V4, колони JBL® и технологията OneKey™ Theater II за аудио-визуална настройка с едно докосване за по-ясен образ и по-наситен звук. Моделът е оборудван и с подсветка на клавиатурата и HD камера с нощен режим. IdeaPad Y580 предлага още опцията TV тунер2 и технологията Intel® Wireless Display (WiDi) Technology3, с помощта на която можете да свържете лаптопа към най-големия екран в дома за неповторимо изживяване за сетивата.

Ултрабук компютрите, които могат всичко 

Тънки колкото малка хартиена книга, 13.3-инчовият U310 и 14-инчовият U410 са дебели съответно само 0.7-инча (18мм) и 0.83-инча (21мм) и тежат съответно само 3.74lbs (1.7кг) и 4.18lbs (1.9кг). Дори с такова тънко и леко тяло, тези ултрабук устройства предлагат производителност, която изпълнява всяка задача с трето поколение Intel® Core™ i3, i5 или i7 процесори и до 1 TB дисково пространство в комбинация с SSD дискове; NVIDIA GeForce® графика и до девет часа автономен живот на батерията при U410; U310 идва с 500 GB твърд диск и до седем часа живот на батерията. Моделите предлагат Dolby® Home Theatre® v4 за високо качество на звука, както и технологията Intel® Wireless Display (WiDi) за безжично прожектиране на филми и друго съдържание на всеки голям екран.

С 32GB SSD за складиране на информация, последните ултрабук модели на Lenovo слагат край на дългото изчакване. С новата технология Enhanced Experience 3, оптимизирана за персонални компютри с Windows 7, ултрабук устройствата постигат ултра-бързо зареждане на операционната система и бързо зареждане от режим „sleep”, което е до 40 % по-бързо от това на обикновените компютри. Lenovo Smart Update допринася за изживяването, като позволява на брилянтните U310 и U410 автоматично да обновяват електронната поща и съобщенията от чата и социалните мрежи, дори когато компютрите са в режим „sleep”. Гледайте видео-представяне на продуктите тук.

Цени и наличности
IdeaPad Y580 е наличен в Lenovo Exclusive Store, Технополис, Техномаркет, както и в реселърската мрежа на Леново България на цена от 1699 лв. с ДДС.

14-инчовият IdeaPad U410 в графитен цвят на цена от 1699 лв. с ДДС и 13.3-инчовият IdeaPad U310 в графитен и розов цвят на цена от 1499 лв. с ДДС се предлагат в Техномаркет, както и в реселърската мрежа на Леново България.

Източник: Lenovo

Computer.BG

Сподели
Предишна страницаДобре дошли!
Следваща страницаHTC представя Desire C, най-новият смартфон с Beats Audio
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg

2 Коментари

  1. Страшна работа!!! Евала, браво, страхотно, чудесно, невероятно, нямам думи! Позз

Comments are closed.