Microsoft Cyanogen
Снимка: Chris Sewell

Днес Cyanogen официално обяви, че си партнира с Microsoft. Съвместната работа между двете компании ще доведе до интеграцията на приложенията и услугите на американския софтуерен гигант в Cyanogen OS. По-късно тази година за тази платформа ще видим Bing, Skype, OneDrive, OneNote, Outlook и Microsoft Office, като те ще бъдат предварително инсталирани.

По този начин Microsoft ще се доближи до целта си нейните услуги да бъдат интегрирани на все повече устройства, както и желанието да отдръпне потребителите от услугите на Google. Компанията експериментира с редица Android приложения, дори с Next Lock Screen, който цели да замени и добави нови възможности при традиционния заключен екран при Android.

„Хората по цял свят използват операционната система на Cyanogen и популярните услуги на Microsoft, за да се обвържат с това, което има най-голямо значение за тях на техните мобилни устройства. Вълнуващото партньорство с Microsoft ще ни даде възможност да предложим нови видове интегрирани услуги на мобилните потребители по света.“, каза Кърт МакМастер, главният изпълнителен директор на Cyanogen Inc.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS