Ежегодната конференция за поп култура Comic-Con, която се провежда в Сан Диего, всяка година ни радва с трейлъри и ексклузивни видеа от предстоящи блок бъстъри. Тази година това не е по-различно, като този път сцената завладяха Warner Bros., които наскоро започнаха нова серия филми по вселената на DC Comics. След излязлите вече „Човек от стомана“ (Man of Steel) и „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ (Batman v Superman: Dawn of Justice), следват още няколко филма, които обещават да бъдат много яки.

Suicide Squad

Нека да разгледаме трейлърите за всеки един от тях, като започнем от този, който ще излезе най-скоро – това е „Suicide Squad“, който очакваме след броени дни (още на 5 август). На Comic-Con тази година студиото представи ексклузивен клип, наречен „Soundtrack Remix“. Не бива да ви учудва, че това поредно видео за филма също е с невероятна музика, както всички минали такива. Чакаме „Suicide Squad“ с нетърпение!

The LEGO Batman Movie

Продължаваме с нещо не чак толкова сериозно. „The LEGO Batman Movie“ е т.нар. продължение на „LEGO: Филмът“, в който Батман макар и не главен герой, просто завладя публиката. Новата анимация е продуцирана от създателите на „LEGO: Филмът“ и е режисирана от Крис МакКей („Robot Chicken“). Разбира се, гласът на Батман отново ще е Уил Арнет („BoJack Horseman“ на Netflix). Очакваме още повече смях с лудориите, които LEGO фигурката на супергероя ще сътвори догодина. Премиерата е през февруари.

Wonder Woman

DC Comics готвят филм и за Жената чудо. През годините е правен не един опит този супергерой да бъде показан на екран, но това така и не беше успешно. Сега с актриса като Гал Гадот („Бързи и яростни 6“) и студио като Warner Bros., вече има шанс. Героинята ѝ вече се появи в „Батман срещу Супермен“ и беше страхотна. И с малкото, което видяхме от нейното забулено в мистика минало, няма как да не искаме да гледаме самостоятелен филм за принцесата на амазонките. Премиерата ще бъде на 23 юни 2017 година, а режисьор е Пати Дженкинс (спечелилият Оскар „Чудовище“).

Justice League

Оставяме най-хубавото за накрая не само защото премиерата на „Justice League“ е най-далеч от изброените филми (17 ноември 2017). Със сигурност феновете на DC Comics бленуват за филм за Лигата на справедливостта от години… Това най-накрая ще се случи, когато най-известните супергерои на издателството ще се съюзят, за да се борят с нова голяма опасност. Каква е тя, ще разберем догодина. А до тогава можем да се радваме на злия поглед на Aquaman (Джейсън Момоа), който изглежда изобщо не го е страх от Батман…