Искате да гледате някой нов филм, но не знаете как да си харесате? Писнало ви е от ревюта, пълни със спойлери? Няма проблем — използвайте Cinetrii. Cinetrii е проста онлайн платформа, разчитаща на алгоритми. Те от своя страна взимат един филм и ви показват как той е свързан с други такива, като разчитат на ревюта от критици, общото между жанровете и тематиката.

Напишете например Arrival (“Първи контакт”) и веднага ще видите, че подобни филми са “Интерстелар”, “Гравитация”, “Контакт”, “2001: Космическа одисея”, “Близки срещи от третия вид”, “Денят на независимостта” и т.н. Кликайки върху някой от другите филми, можете да прочетете какво смятат критиците, че двете продукции имат общо и то без каквито и да е спойлери. “Интерстелар” например е “модерна версия на ‘Гроздовете на гнева’, където бягащите от пясъчната буря отиват в космоса, вместо в Калифорния”.

Допълнително удобство представляват възможността да споделите перманентен линк към “дървото” от филми, което сте генерирали с търсенето си, както и функционалната мобилна версия на сайта.

Така че ако се нуждаете от вдъхновение да гледате някой нов филм, Cinetrii определено е вашият сайт. Вече си избрах някои неща, които обезателно бих искал да гледам!