Нийл Бломкамп, режисьорът на изключително успешния (и според мен брилянтен) филм “Сектор 9” (District 9) не се бави със завръщането си и съвсем скоро ще ни изненада с нова продукция.

ВИЖ ОЩЕ: Крисчън Бейл се отказва от ролята си на Стив Джобс

Новият филм на Бломкамп отново е фантастика (някой съмнявал ли се е) и отново е нещо нестандартно и странно. Заглавието, за което трябва да се ослушвате е Chappie. Това е и името на главният герой, който е робот и тук става интересно – той е първият робот на света, който може сам да мисли и чувства. Изкуственият интелект при него е на съвсем друго ниво и това му помага да се адаптира и учи от заобикалящия го свят. Като всяко новородено дете и Chappie е любопитен. Надарен е и иска да изследва всичко.

С две думи, тук ви разказах резюмето за филма, за да ви дам представа какво да очаквате. А запознатите с творчеството на Бромкамп си знаят. Дори официалният постер по-долу, който излезе днес, разкрива типично неговия стил – 21st century sci-fi, комбиниран с ретрофутуризъм и много цветове.

Нека, разбира се, да споменем и актьорите, които ще вземат участие в продукцията. Шарлто Копли за пореден път ще влезне в главната роля във филм на Бломкамп (тук като робота Chappie). Можете да очаквате също Хю Джакман, Сигорни Уивър и Дев Пател (Беднякът милионер). Най-интересното според мен допълнение (въпреки че съм скептично настроен) е небезизвестното южноафриканско дуо Ninja и Yolandi Visser, познати като скандалните Die Antwoord. Как ще се справят те с актьорската игра не знам. Поживëм увидим.

Обновено:

Обещахме, че ще ви покажем трейлъра за Chappie веднага щом излезе. Е, той е тук, макар и доста по-рано, отколкото очаквах. Не очаквах и да е толкова добър. Честно казано трейлърите на филмите рядко са толкова силни. Този е просто изключителен! Имаме и дата за премиерата на филма – за България това е 6 март 2015 година.

Вижте трейлъра и споделете мнението си за него: