Услугата за съхранение и споделяне на снимки и видео файлове Capture, разработена от Telenor Digital, оглави класацията на най-предпочитаните безплатни мобилни приложения в Apple App Store за България за седмицата до 3 юли, само месец след официалния ѝ старт на пазара. В сходната класация за най-популярни приложения на Google Play, Capture се нареди на шеста позиция.

От началото на предлагането на услугата на българския пазар на 1 юни, Capture привлече над 33 000 активни потребители в страната, които се увеличават с средно по над 1000 на ден.

До момента, българските потребители на Capture са качили за сигурно съхранение и споделяне в облака над 18TB съдържание – снимки и видеоклипове, като средно на ден качват по около 250,000 файла.

Capture e облачна услуга, която позволява на потребителите лесно и удобно да запазват, разглеждат и споделят своите любими моменти, и да освободят място в своя смартфон или таблет. Услугата е достъпна за всички потребители, независимо дали са клиенти на Теленор. За да се възползват от нея, те трябва да свалят специалното мобилно приложение, налично за устройства с операционни системи Android и iOS, и да се регистрират.

Всеки регистриран потребител на Capture автоматично получава 2GB свободно пространство за съхранение на снимки и видео, а абонатите на Теленор могат да получат от 10 до 100 GB безплатно допълнително пространство в зависимост от избрания план, ако преподпишат или подпишат нов договор.

1 коментар

  1. Хубаво де, но какъв е смисълът на т’ва нещо при положение, че Google drive го прави същото само че там имаш 15 GB за всякакви файлове, пък Google Photos ти пази неограничено количество снимки със сносно качество???

Comments are closed.