Говорихме си за това, че предстои да видим продължение на Blade Runner в някакъв момент от бъдещето. Говорихме си също и че това продължение вероятно няма да бъде режисирано от Ридли Скот, поради няколко причини – първо, той е доста зает с куп други филми и второ, ще бъде продуцент, а това рядко означава и режисьор.

ВИЖ ОЩЕ: ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ДА ВИДИМ И ХОРЪР ФИЛМ ЗА СЕЛФИТА

Какво обаче има да каже самият Харисън Форд по въпроса? Все пак той играеше главната роля в първия филм, а в продължението предстои да се появи в третото действие, както твърди Скот. Според интервю за MTV, което Ридли Скот е дал, той е предоставил сценария на Форд, а самият актьор е казал, че това е най-хубавото нещо, което някога е чел! Осъзнавате ли какво означава това? Да – отново, няколко неща. Първо, нека споменем, че все пак той участва в „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“ (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull), което означава, че явно този сценарии също му е харесал. Това кара много хора (включително и мен) да си мислят, че „Blade Runner 2“ може и да няма успех, дори близък до този на предшественика си.

Второто нещо, което можем да споменем е, че все пак е казал „най-хубавото нещо“. Значи е поне малко по-добро от сценария на последния „Индиана Джоунс“ и това вдъхва надежда на феновете. Но нека не забравяме, че цялата тази новина идва от интервю с Ридли Скот, а не директно от източника, който се твърди, че го е казал, което означава да имаме едно на ум. Силно се надявам това начинание да има успех и „Blade Runner 2“ да е нещо силно. Просто имаме нужда от повече наистина хубави и стойностни sci-fi филми, а не просто „пуканкови продукции“, както се казва.