Преди време си говорихме за това как Ридли Скот потвърди, че ще има „Blade Runner 2“. Всичко звучеше страхотно – добре изпипан сценарий в три действия, с Харисън Форд на борда и т. н. Само че не се знаеше кой ще режисира продукцията. Скот спомена, че няма да е той, поради натоварения му график и желанието му само да продуцира.

Виж още: Късометражен филм за съдбата на Power Rangers

Е, сега може да се каже, че знаем кой би могъл да застане на режисьорския стол. Според източници канадецът от френски произход Денис Вилньов е в преговори да стане режисьорът на филма. Името може да ви е познато – Вилньов е режисьор на номинираният за Оскар „Затворници“ (Prisoners) от 2013 г. с Хю Джакман и Джейк Джиленхол.

Има и още някоя и друга свежа новина за самия „Blade Runner 2“ – историята ще се развива десетилетия след първия филм и вероятно ще видим героя на Форд поостарял. Предполагам това ще помогне да разберем в крайна сметка той репликант ли е или не.

Зад проекта „Blade Runner 2“ застават още двама души – оригиналният сценарист на първия филм Хамптън Фанчър и номинираният за награда Еми Майкъл Грийн („Зеленият фенер“, „Герои“). Сценарият всъщност е написан от двамата, по идея на Фанчър и Ридли Скот. Въпросът тук е, след като Скот ще режисира, колко замесен в проекта ще искат феновете той да бъде. Вашето мнение?