blackphone-2-preorder

Изключително сигурният смартфон Blackphone 2, който видяхме за първи път на Световния мобилен конгрес по-рано тази година, вече е наличен за предварителна поръчка. Разработчиците от Silent Circle са създали специална страница за поръчката, като обаче цена не се споменава – ако го желаете, можете да си запазите бройка. Имайте предвид, че първият Blackphone се продаваше на скромната цена от около 600 долара.

Вторият модел на марката предоставя същите функционалности като предшественика си, между които криптиране на съобщения и гласови обаждания, както и допълнително защитени приложения за тези, които смятат че личните им данни се крадат. Операционната система е преработен изцяло Android, който тук се нарича PrivatOS.

Спецификациите на Blackphone 2 включват 5.5-инчов дисплей с FullHD 1080p резолюция, осем-ядрен процесор, 3GB RAM и 32GB вградена памет. Устройството се очаква през септември. Ако търсите таблет обаче, Silent Circle ще предлагат и такъв – Blackphone+ също трябва да бъде представен скоро, но още нищо около него не се знае.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS