BlackBerry Z10 и iPhone 5
BlackBerry Z10 и iPhone 5
BlackBerry Z10 и iPhone 5

Blackberry (BBRY) продължава своята борба в кървавата битка за това кой ще е 3-ти на глобалния пазар за смартфони, а приложенията се превръщат във все по-малък проблем за новата платформа на компанията.

Днес компанията обяви, че в момента BlackBerry AppWorld Store е дом на повече от 100 000  BlackBerry 10 приложения. Новината дойде едва 7 седмици, след като беше обявено, че броят им е достигнал 70 000 апликации. В това си съобщение Blackberry също така изброи част от най-популярните приложения и игри, които предлага на потребителите – Angry Birds Star Wars, ATP World Tour Live, BBC Top Gear News, F1 2013 Timing App CP, Facebook, Foursquare, Keek, LinkedIn, Navita Translator, Need for Speed, NHL GameCenter, The New York Times, PressReader, Slacker, Songza, Twitter, UFC, USA TODAY, Waze, WhatsApp и други.

Бърз поглед върху BlackBerry World обаче показва, че все още има дълъг път, който трябва да бъде извървян. Много от топ приложенията не могат да бъдат намерени в магазина. Изглежда, че Blackberry 10 ще страда от същия проблем като BlackBerry PlayBook, където повечето от наличните апликации играят ролята на пълнеж без да са реално функциониращи. Можем само са се надяваме, след като прагът от 100 000 е вече достигнат, компанията да се съсредоточи повече върху качеството.

 

Източник: BGR

Изображение: Martin Hajek