Samsung не излязоха с никаква официална информация относно широко разпространение на новия си гласов асистент сред други свои устройства. Към момента Bixby е наличен само при Galaxy S8 и все още не се знае дали ще се появи при следващи или дори по-стари смартфони. Това обаче не трябва да ви спира, ако притежавате Galaxy S7, или друг Samsung смартфон.

Опитните люде от форума XDA Developers са успели да накарат Bixby да заработи на Samsung Galaxy S7. За това е отговорен потребителят takerhbk, като много други са постигнали същия резултат по-късно.

Според XDA, асистентът може да работи на всякакви Samsung устройства, които имат инсталирана Android 7.0 Nougat операционна система. На смартфона първо трябва да качите Samsung launcher, след което да инсталирате Bixby чрез APK файл.

Инструкциите за целия процес можете да намерите във XDA форума, като сме длъжни да ви предупредим*, че извършвайки операцията можете да навредите на телефона си. По този начин можете да го направите неизползваем, или неговата гаранция да отпадне.

* Smart News не насърчава нелегитимното инсталиране на приложения и преправянето на софтуера на персонални устройства. Smart News не носи отговорност за повредени устройства, отпаднали гаранции, или други повреди, получени вследствие промяна на софтуера