Bionic Man

Екип от учени и изследователи от университета в Цюрих са в състояние да пресъздадат  повече от 50 процента от човешкото тяло с помощта на „най-сложните“ протези и изкуствени органи. Така Bionic Man ще се покаже пред света. Нов документален филм озаглавен The Incredible Bionic Man ще се излъчи на Smithsonian Channel. Можете да го гледате тази неделя. Щастливците във Вашингтон пък ще имат шанс да се срещнат очи в очи с това „нещо“.

Бертолд Майер, социален психолог от университета в Цюрих и домакин на предстоящия документален филм, ще покаже Bionic Man в Националния въздушен и космически музей днес в 18:00 часа. Съдейки по трейлъра на документалния филм, Bionic Man ще бъде в състояние да се разхожда на своите протезни крайници, но всичко ще става под контрола на истински човек. Bionic Man се управлява дистанционно от компютър с Bluetooth връзка. Няма много други подробности за това, което ще видим, но ако проявявате интерес в сферата на роботиката или протезите, то задължително трябва да го гледате.

Интересно ми е това ли е следващата стъпка в нашата еволюция? Стигнахме ли до момента, в който робот ще заприлича на човек, който се движи, говори, разсъждава и дори прилича на човек? Нормално ли е това и трябва ли да се притесняваме? Какво е вашето мнението относно това интересно научно начинание?