Samsung Galaxy S6 Picture 10 зареждане

Автономната работа на мобилното устройство е една от най-важните технически характеристики, по които всеки бъдещ собственик се ориентира. И макар изборът винаги да се свежда до най-доброто предложение, голяма част от потребителите не обръщат внимание на една малка, но много важна подробност – времето за зареждане. Сайтът Tom’s Guide направи подробни тестове на различни модели смартфони, за да установи кои от тях най-бързо се зареждат.

Според резултатите ASUS Zenfone 2 достига до 100% най-бързо при кратковременни зареждания – устройството може да се зареди с 32% от общия капацитет само за 15 минути. От друга страна Samsung Galaxy S6 е дал най-добър общ резултат – зарежда се напълно само за 1 час и 22 минути .

Експертите поясняват, че автономната работа и добрата производителност зависят не само от използваните технологии в мобилното устройство, но и от акумулаторната батерия. Samsung печели общата оценка, защото използва в своя телефон по-малка батерия с капацитет от 2550 mAh, в сравнение с 3000 mAh при ZenFone 2.

Интересното е, че iPhone 6 и OnePlus 2 са доста по-назад в класацията. При тях са били необходими 73 минути повече, за да достигнат пълен заряд.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS