apple-watch-1

Apple пусна WatchKit за разработчиците, който ще им позволи да кодират и тестват приложенията си за умния часовник на компанията. Лошата новина е, че няма да има нативни приложения, които да работят в Apple Watch. Най-вероятно те ще бъдат налични по-късно през 2015 г., което означава, че наличните приложенията няма да могат да бъдат използвани самостоятелно с умния часовник, т.е. без вашия iPhone.

ВИЖ ОЩЕ: Готови ли сме за роботи и изкуствен интелект

Разработчиците ще имат три възможности за свързване на приложенията си с Apple Watch. Първият, който се използва при доста умни часовници с Android Wear, е създаване на действителни уведомления. Това означава по-прости взаимодействия, като например, отваряне на съобщения или по-сложни, като контролиране на смарт продукти в дома. Вторият начин е чрез добавяне на страница с кратка информация за поглед на екран на часовника, подобно на Android Wear. Последният е Watch App, приложение, което ще има собствен интерфейс и функции, но ще може да се интегрира с iOS функции, като възможността за синхронизирана работа между устройствата.

apple_watch_size_fixed.0

Apple Watch ще бъде наличен в два размера – по-малкият модел ще разполага с 1.5-инчов дисплей с резолюция 272 х 340 пиксела, а по-големият ще е с 1.65-инчов екран с резолюция от 312 х 390 пиксела.

 

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВОТО НИ ВИДЕО

Сподели
Предишна страницаMeizu официално представи MX4 Pro
Следваща страницаАнаболни батерии – хапчета за вашия смартфон
Владислава Колчева е активен блогър и редактор в Smart News. Работила е като журналист във в. "Стандарт", като преди е заемала същата длъжност в "24 часа". Покрива теми от света на технологиите, социалните медии и комуникациите, а интересите й включват психология, маркетинг и реклама.