Вече имаме възможност за измерване нивата на кислород в кръвта

Едноименната компания обяви Apple Watch Series 6. Това е най-новата линия популярни интелигентни часовници. Моделът от серия 6 поддържа същия цялостен дизайн, представен с Apple Watch Series 4 и продължаващ със серия 5, но добавя разнообразие от нови сензори. Последните използват мониторинг на кислорода в кръвта и по-добро проследяване на съня.

Series 6 може да измерва нивата на кислород в кръвта за около 15 секунди, използвайки както червена, така и инфрачервена светлина. Компанията си партнира със здравни мрежи, за да започне мащабни проучвания, използващи новата функция за измерване на кислород в кръвта. В това число и тестове за COVID-19.

Параметри

Серия 6 се предлага с новия процесор S6, който обещава до 20% по-бърза производителност. Той се основава на вътрешния чип A13 на Apple и носи голяма актуализация на производителността на Apple Watch след Series 4. Имайте предвид, че миналогодишният модел Series 5 използва същия процесор S4. Тази подобрена производителност се осигурява запазвайки 18-те часа живот на батерията на предишния модел. Серия 6 обаче може да се презарежда по-бързо. За около 1,5 часа.

Дисплеят се оказва 2,5 пъти по-ярък от този на Series 5, така че е по-лесно да се чете, когато сте на открито. Вече е възможен и достъпът до известия, център за управление, промяна на показанията, без екранът да се събужда напълно.

Друга иновация е винаги включеният висотомер, който предоставя информация за котата в реално време. Apple казва, че е функцията предлага точност до един метър. Series 6 ще има същия ултрашироколентов чип U1, който дебютира за първи път в iPhone 11. Това ще позволява поддръжката на нови преживявания, като ново поколение цифрови ключове за кола.

Червената версия на Apple Watch Series 6

Watch Series 6 ще се захранва от новия процесор S6. Желаещите могат да го получат в сиво, сребърно, златно или синьо алуминиево покритие. Също така се предлага нова версия на продукта в червено. Моделът от неръждаема стомана се предлага в графит, жълто злато или сребро. Аксесоарът от най-висок клас е наличен в естествен или черен титан, но тази година няма да има опции за керамика.

Алуминиевите модели са изработени от 100 процента рециклиран алуминий, подобно на по-новите MacBook Pro. В допълнение, компанията ни представя нова каишка, наречена „Solo Loop“. Тя е направена от силикон, без никакви катарами и елементи. Предлага се в редица стилове и седем различни цвята. Има и плетена Solo Loop, направена от прежда, която се предлага в пет нюанса. И накрая, за любителите на класиката, компанията пуска нова кожена каишка.

Софтуер и актуализации

Серията 6 ще работи с watchOS 7. Актуализацията на софтуера ще е достъпна за всички модели от Серия 3 нагоре. Тя ще добави вградена поддръжка за проследяване на съня. Все пак функцията ще бъде разширена благодарение на специални сензори. Други основни актуализации, които идват в watchOS 7, включват ребрандирано приложение за фитнес с нови тренировки, са функция за измиване на ръце. Последната е съобразена с продължаващата пандемия на COVID-19.

Новата функция наречена Family Setup ще позволява на родителите да настройват и управляват Apple Watches за децата си, които нямат собствени iPhone. Родителите ще могат да контролират изпращането на съобщения или да се обаждат от часовника, да настройват сигнали за местоположение и да добавят режими „не безпокойте“ за учебно време. Family Setup изисква клетъчен модел на Apple Watch и ще бъде достъпен чрез шепа оператори след стартирането.

Колко ще струва Fitness Plus

Дебютира и нова услуга за Apple Watch, наречена Fitness Plus. Тя е абонаментна и предлага виртуални тренировки и подобрени функции за проследяване на активността. Ще струва $ 9.99 на месец или $ 79.99 на година. Fitness Plus може да бъде закупен и в пакет, наречен Apple One, с други абонаментни услуги, като Apple Music, News Plus и TV Plus.

Като част от усилията си за намаляване на отпадъчните продукти, комплектът няма да включва USB захранващ адаптер, а само кабел за зареждане. Наред със Series 6, ще стартира и Apple Watch SE. Това е по-евтин модел, който има характеристиките на миналогодишната Series 5.