Компанията цели да пусне по-евтини приспособления през следващата година

Най-печелившите производители на умни джаджи и устройства са наясно, че за да задържат своя успех на пазара, трябва да са насочени и към не толкова платежоспособни потребители. В тази връзка сме свидетели на някои промени. Слуховете намекват, че Apple работи върху по-евтина версия на Apple Vision Pro. Тя е планирана за реализиране до края на 2025 г. В същото време се казва, че работата по разработването на второ поколение модел от висок клас на Vision Pro е отложена. Това изглежда се налага с цел да се даде приоритет на по-евтиния хардуерен път.

Въпреки че не е ясно на каква цена ще излязат по-евтините очила Apple Vision, всичко по-малко от началната цена $3500 за Vision Pro ще помогне на компанията да се конкурира с подобните продукти на Meta Quest. Според наличните данни предполагаме, че Apple се стреми към цена около $1500. Тя е подобна на цената на всеки iPhone от по-висок клас.

Нови хоризонти

През изминалите седмици компанията обяви първото международно разширяване на наличността на Apple Vision Pro в осем нови страни и визуализира нови софтуерни функции на платформата, идващи във visionOS 2. Възможно Apple да възобнови работата по Vision Pro от висок клас от второ поколение в даден момент. Изглежда този ход отразява промяна в стратегията към момента.

Първоначално Apple възнамеряваше гамата на Vision да включва множество модели. Това би накарало второто поколение Vision Pro да застане редом до по-евтиното устройство Vision. Но поне засега изглежда че само по-евтиният модел ще се доставя масово, както беше първоначално планирано.

Кадрови промени

Според някои достоверни слухове, броят на служителите, назначени за Vision Pro от второ поколение, постепенно намалява през последната година, тъй като вниманието се насочва към по-евтиния модел. Но дори и по-достъпният хардуерен продукт да е изправен пред инженерни предизвикателства, компанията очевидно се бори да намери начини да намали цената на устройството. Това трябва да се случи без да жертва твърде много от изживяването. Apple също така иска да направи джаджите по-леки. Теглото е една от най-големите критики към хардуера на Vision Pro.