Ще разпознаете новата добавка за iPhone под кодовото име „Seymour“

За всички фитнес маниаци и пристрастени към физическите упражнения, Apple работи върху приложение с фитнес видеоклипове. То ще носи името Project Seymour. Елитният фитнес инструктор Джей Бланик, ръководи проекта. Това което ще ни предоставят варира от колоездене до йога.

Инициативата е изцяло на Бланик. Известният фитнес инструктор и автор се присъедини към компанията през 2013 г. Добавката ще е готова да стартира в iOS 14 и следващата версия на софтуера за Apple Watch. Обикновено компанията обявява новите си актуализации за iPhone, iPad, Mac и Apple Watch през юни, преди да ги пусне на всички устройства през септември.

Чрез приложението си iPhone ще въвежда потребителите през разнообразни тренировъчни процедури. Това ще се осъществява на техните Apple Watches и iPhone. Макар че към настоящия момент новината е секретна, изтеклата информация може само да ни радва, че ще се възползваме от услугите на личен инструктор навсякъде и по всяко време.

По – здрави

Целта е да се наложи по-положителна философия около тренировките, които са отговорни и за поведението. Вместо да брои стъпки, приложението запознава потребителите с идеята за „затварящи пръстени“. Не всеки може да стигне до 10 000 стъпки, така че пръстените са създадени да осигурят постижими цели, които потребителите да поставят пред себе си.

Там ще се предоставят насоки за редица опции на тренировки. Те ще бъдат свързани както с iPhone, така и с други устройства на марката. Ще включват широк спектър от типове дейности от колоездене до силови тренировки. Потребителите ще могат да следят заедно с натоварването съответните видеоклипове, които могат да се изтеглят допълнително. Подобна добавка би била полезна за хора, които не знаят как да тренират или искат да тренират, когато са извън фитнес залата, например в хотелска стая по време на командировка.

Фитнесът е функция на Apple Watch. Тя стартира през 2015 г. с броене на стъпки и мониторинг на сърдечната честота. Последните усилия показват нарастващия фокус на гиганта върху насърчаването на хората да бъдат по-здрави. Целта е да се научат как да работят правилно с виртуален треньор.

За Apple

Нововъведението ги приближава до компании като Peloton, които предлагат дигитално съдържание за фитнес класове като йога и колоездене на съответната абонаментна цена. Функциите за проследяване на здравето на Apple в момента са безплатни и използват възможностите на Apple Watch, които не са за подценяване.