В рамките на месец българската компания ще предостави услугата в още 30 страни в цяла Европа

 

Oт днес българският дигитален портфeйл iCard предоставя на своите клиенти и услугата Apple Pay, гарантираща лесен, сигурен и поверителен начин на плащане. Чрез нея потребителите могат да плащат бързо и удобно през iPhone, Apple Watch, iPad и Mac за покупки в магазини, онлайн или в приложения.

„В рамките на следващия месец ще предоставим Apple Pay на клиентите си в още 30 страни в цяла Европа. Вярваме, че така ще успеем да достигнем с решенията си до повече от 1 000 000 души в рамките на следващата година.“, заяви г-н Явор Петров, изпълнителен директор на iCard АД.

Сигурността и поверителността на информацията са в основата на Apple Pay – при използване на кредитна или дебитна карта през Apple Pay номерата на картите не се съхраняват нито в устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това се определя уникален номер на сметката на устройството (Device Account Number), кодиран и сигурно съхраняван в защитена директория на самото устройство. Всяка транзакция се оторизира с еднократен, уникален, динамичен код за сигурност.

Apple Pay се настройва лесно и потребителите получават всички функции и предимства, предлагани от дигиталния портфейл на iCard.

С iPhone и Apple Watch потребителите могат да плащат с Apple Pay в магазини, ресторанти, таксита, вендинг автомати и на още много други места. Когато се плаща с Apple Pay в приложения или онлайн в браузъра Safari, няма нужда ръчно да се попълват дълги формуляри или многократно да се въвежда информация за платежните карти и доставка. Всяка Apple Pay покупка се удостоверява само с един поглед или докосване с Face ID или Touch ID или кода за достъп на устройството.

Сподели
Предишна страницаИзкуствен корал – нов живот за Големия бариерен риф
Следваща страницаСтартира първото по рода си блокчейн решение в полза на българския бизнес
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.