Хардуер

 

 

iPad Air 2 идва с новия 64-битов A8X процесор и M8 копроцесор за движение, като в допълнение имаме и 40% по-бърз графичен ускорител. Зареждането на интернет страници е абсолютно безпроблемно, отварянето на приложения също, като мога да кажа, че има положителна разлика в сравнение с предходния модел. [lquote]Хардуер като за шампион[/lquote]Трябва да споменем също така, че RAM паметта е 2GB – двойно увеличение в сравнение с това, което идваше с iPad Air.

Може би ще си помислите, че по-мощен процесор означава по-малко живот на батерия? Няма такова нещо. Бях приятно изненадана от времето за работа, което получих, особено като се има предвид, че аз доста товаря устройствата си с различни игри (The Walking Dead, Tapped Out, BADLAND, Legend, Heads Up и т.н., а те не прощават на батерията) и много гледане на клипове в YouTube. Дори и в такъв режим таблетът може да издържи няколко дни работа (стига да му давате почивка, разбира се). Ако не сте толкова големи фенове на игрите, въпреки че наистина ви препоръчвам да се възползвате от страхотния дисплей, то iPad Air 2 може да издържи и около седмица с едно зареждане.

Трябва да спомена, че почти всеки ден говоря по FaceTime и бях доста любопитна колко ще успее да издържи батерията на iPad Air 2. И тук останах изключително доволна, особено като знам колко живот хаби FaceTime. За над час разговор процентите ще паднат, но няма да е толкова драстично, че да тичате да търсите контакт.