За Apple не е типично да дава възможност на потребителите си да изпробват нови версии на операционната й система. Обикновено всички получават ъпдейт по едно и също време за финалния вариант на софтуера, който е тестван предварително от компанията и разработчици, които получават достъп заради приложенията си.

Виж още: Джонатан Айв е дал идеята за златен Apple Watch

Това обаче се промени с OS X, когато Apple позволи на първите хора, които се запишат, да могат да си инсталират и тестват бета версия на новата десктоп операционна система. От скрийншота, който виждате по-горе (от страницата на Apple) изглежда, че те са получили добри отзиви от потребители и решиха да направят подобно нещо и с мобилната си операционна система iOS с версията 8.3. Тя предстои да излезе по-късно тази година, като ще представи нови функционалности.

Не е ясно обаче точно на какъв принцип потребителите получават достъп до Beta версията на iOS 8.3. Някои хора имат достъп до въпросната страница, други не. Можете да проверите дали вие сте сред тях през този линк. Трябва да сте логнати, разбира се. Към момента се чака коментар от Apple с повече информация, като дотогава това е всичко, което имаме.

За да се възползвате от iOS 8.3 Beta, ще трябва да инсталирате на iPhone-а си специален софтуерен пакет, който да изчисти смартфона ви и да го подготви за новата версия на операционната система. След това спокойно може да продължите с инсталирането на iOS 8.3 и да се радвате на нови емотикони, безжичен CarPlay, подобрен логин за ползватели на Google услуги и, разбира се, фиксове за различни бъгове.

Към момента последната официална версия на iOS е 8.2. Tя беше представена на 9 март наред с Apple Watch, за чието използване тя представя възможност.