Това ще бъде възможно за всеки реален обект

Apple използва технологиите, за да позволи на потребителите на „Apple Glass“ да не се ограничават до фиксирани физически жестове или сензорни контроли. Вместо това, иновативната технология ще манипулира всеки предмет, за да промени това, което се вижда през екрана.

Вече е възможно да използвате приложението на Apple See in AR, за да видите Mac Pro или iPad Pro на собственото си бюро, преди да ги закупите. Може да се разхождате с автомобил Lamborghini Huracan EVO Spyder или да правите каквото ви хрумне с различни виртуални обекти.

Можете да гледате, но не можете да пипате

Тъй като Apple AR става все по-голяма част от нашия обикновен свят, докато компанията я интегрира във всичко останало, което правим ще се наложи да се въоръжим с търпение.

С AR и особено с това, което Apple нарича смесена реалност (MR), чудесно можете да видите каквото пожелаете пред себе си. За съжаление това се случва без да можете да го използвате. Докато не сте в състояние да вземете виртуален обект и да го използвате, AR няма да е по-добър от 3D филм.

Решението на Apple

Манипулирането на виртуални маркери с помощта на проследен физически обект чака патент. Заявлението е подадено през януари 2020 г., но новината за това стана публично достояние едва преди седмица. Новата технология предполага наистина смесване на реалности, така че виртуалният обект да може да бъде картографиран върху действителен обект в реалния свят.

Съществуват различни електронни устройства с дисплеи, които представят на потребителите компютърно създадена среда, в която те могат да бъдат изцяло потопени. Докато директното манипулиране на физически обекти в заобикалящата физическа среда е достъпно за потребителите, същото не важи за виртуалните обекти в CGR среда. Липсата на средство за директно взаимодействие с подобни обекти, представени на потребителя като част от CGR среда ограничава степента, в която желаното е интегрирано в нея. Желателно е да се предоставят средства за пряка манипулация на виртуалните обекти, представени като част от CGR.

Изумителен свят

Apple се отнася към обектите в реалния свят като прокси устройства. Идеята е системата от камери, която се използва за позициониране на виртуална AR около потребителя да може да ги проследява точно.

Позицията и ориентацията на виртуалния обект в 3D координатното пространство се обновява динамично с помощта на данни за позицията, която определя движението на прокси устройството във физическата среда. За пример, ако държите определен вид устройство, системата трябва да може да определи къде е, каква ориентация има, коя част е нагоре и т.н.

Методът включва представяне на съдържание, включващо виртуален обект и виртуално представяне на прокси устройство, физически неасоциирано с дисплея на електронното устройство.