phil_schiller_iphone_5_hero

Samsung (005930) и Apple (AAPL) продължават борбата дори в навечерието на пускането на флагмана Samsung Galaxy S4, който вероятно ще бъде един от най-продаваните смартфони тази година. В скорошно интервю за The Wall Street Journal старши вицепрезидентът на маркетинг отдела на Apple Фил Шилер сподели данни от проучване на Apple относно популярността на iPhone. Те показват, че за първото тримесечие на годината четири пъти повече потребители се преминали от Android на iPhone.

Подобни изявления може би се дължат на факта, че от Apple започват да виждат все по-голяма конкуренция в лицето на Samsung, които с бързи темпове успяват да увеличат своя пазарен дял в мобилните технологии. Шилер добави още, че потребителите на Android често са принудени да работят с по-стари операционни системи, а при закупуването на телефона си трябва да регистрират девет акаунта на различни компании, за да получат изживяването, с което iOS пристига. Поради тази причина услугите на Android страдат, за разлика от тези на Apple, а това се отнася за всички хардуерни компоненти на мобилните устройства и операционната система iOS.

[cquote]Фрагментацията все още е най-големият проблем на Android, твърди Шилер. [/cquote]

Според данни на Gartner за 2012 . в световен мащаб серията iPhone на Apple взима 19,1% от продажбите на смартфони, за разлика от Android, които са с 66,4%. Нека не забравяме и последния доклад на анализаторската компания IDC, в който се тръди, че таблетите на Android може да победят iPad през 2013 г. Важно е да се подчертае, че на напредналите пазари устройствата с гугълската операционна система се предлагат безплатно с договор, за разлика от iPhone. Точно заради това Android е все по-използван, твърди Шилер.

От Google отказаха коментар, а Samsung дори не са отговорили на запитването, пише The Wall Street Journal.

 

Изображение: iMore

Източник: MacRumors