Ако сте се зачудили кога вашият MacBook ще получи новата версия на десктоп операционната система от Apple, ето ви отговор — компанията поема малко по-агресивен подход за ъпдейт, подобен на този при Windows 10. macOS Sierra от началото на тази седмица се сваля автоматично на всички съвместими устройства, за които automatic downloads са включени.

Не се притеснявайте обаче — това не значи, че софтуерът ще се инсталира автоматично. Той ще остане свален и ще чака вие сами да стартирате инсларатора. Още повече, ако не сте готови да използвате Sierra, просто можете да изтриете въпросния файл.

Ето и малко повече информация. Операционната система на Apple е настроена по умен начин да разбира дали е удачно да свали новата си версия — ако нямате достатъчно място, macOS Sierra няма да бъде свалена. Ако пък се свали и в някакъв момент преди предприето от ваша страна инсталиране Mac-ът ви започне да се запълва и да работи бавно, инсталаторът ще бъде изтрит автоматично.

Apple са започнали разпращането на тези ъпдейти от вчера на случаен принцип. Вие получихте ли своята macOS Sierra? Ако да, споделете мнение за нея в коментарите.