Apple ще избие рибата на Световната конференция на предприемачите (WWDC) на 5 юни, когато компанията ще завземе сцената и ще обяви следващите серии на ъпдейтите на iOS, macOS, както и на watchOS и tvOS.

Няма абсолютно никакви слухове все още. Поне за това, което ще видим по време на шоуто. Но напоследък Apple се придържат към софтуера и са оставили обявяването на хардуерните промени за други презентации.

Единственото, което Купертино казват за събитието, са няколко думи, в които се говори как разработчиците трябва да комбинират технологията с изкуството, за да се развива света:

Технологиите сами по себе си не са достатъчни. Технологиите трябва да бъдат смесени с либерални и хуманитарни изкуства, за да могат да бъдат създадени нови идеи и да се придобива нов опит с цел да се бута обществото напред. Това лято събираме хиляди брилянтни умове на едно място, които ще представят много разнообразни перспективи, страсти и таланти, които ще ни помогнат да променим света.

Което означава, че само трябва да платите 1599 долара за билет.

Тази година събитието ще се състои на друго място в McEnery Convention Center в Сан Жозе. WWDC обикновено се провежда в Moscone Center в Сан Франциско, но сградата в момента е в процес на уголемяване. Всъщност центърът в Сан Жозе е първоначалното място, където WWDC се е провеждала чак до 2002.

Билетите, отново могат да бъдат спечелени чрез лотарията, след като минали години те са били разпродавани за по-малко от две минути. Регистрацията за билетите отваря на 27 март.

Както се е правело и в миналото, Apple смятат да направят онлайн стрийминг на някои части от конференцията, на своя уебсайт и през специалните WWDC приложения. Повечето сесии са високо-технологични, но встъплението, което Купертино правят на всяко събитие, винаги си заслужава гледането и определено доста хора ще чакат да го видят.

А вие ще гледате ли WWDC онлайн?