Apple-iPhone-6-Picture-13

Когато Apple възобнови своята публичната бета програма по време на разработката на OS X Yosemite, логичният въпрос беше дали компанията също така ще отвори и iOS за публично тестване.

Виж още: Изтече снимка на новия Pebble

Всяка година много хора теглят и инсталират предварително разработената версия на iOS, само за да се докоснат до частица от последните функции, които мобилната операционна система на Apple ще предложи. Интересно е, че това се прави и при липса на интерес спрямо създаването на приложенията. Това показва, че потребителите търсят стабилна основа на операционната си ситема пред безбройните забавления. Калифорнийската компания е почти готова да задоволи интересите на нетърпеливите си потребители, като им предостави публични бета версии за бъдещите представяния на iOS.

iOS 8.3, с която ще дойде и подръжка на CarPlay, нови емотикони и по-лесното използване на Google акаунтите, са само част от нововъведенията, до които ще се докоснем. За нетърпеливите потребители ще съобщим, че ще могат да тестват новата версия към средата на март чрез бета програмата Apple Seed. Но има още една по-важна по значение бета версия, която ще последва и това е iOS9, следващият голям ъпдейт на Apple, след като компанията представи софтуера на WWDC този юни. Много потребители ще имат възможността да тестват всички функции в новата iOS 9, като така Apple си отваря светъл коридор. Чрез него компанията ще има предимство, защото хората ще помогнат за по-бързото усъвършенстване на компонентите, които не са направени по желанията им. От Apple със сигурност очакват мненията и препоръките на потребителите.

Един милион потребители  имаха възможността да тестват OS X Yosemite преди осициалното му пускане, помагайки на Apple с бъговете, но с iOS компанията съобщи, че планира намаляване на на броя на бета тестерите. От 9to5Mac пишат, че те ще надхвърлят 100 000. При достигане на този лимит на потребителите ще им се наложи да се обърнат към познати разработчици, за да им бъде осигурен достъп. Ако тази опция не ви допада, има незаконни фирми, които могат да регистрират вашия iPhone като устройство на разработчик срещу малка такса през PayPal.

Не ви препоръчваме този метод, разбира се. От Apple многократно са се борили с такива практики,   отпрявайки строги предупреждения към разработчиците, опитващи се да направят възможно най-бързи пари. Apple все още не е потвърдила официално плановете си за публично тестване на iOS.