В интервю за CNBC, главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук сподели, че компанията ще насочи около един милиард долара във фонд за изработка на продуктите си в САЩ. За подобно нещо пледираше президентът Доналд Тръмп, който преди време каза, че американските компании трябва да изработват продуктите си на собствена територия, а не да разчитат на чужда работна ръка.

Този един милиард долара Apple ще насочи към евентуални работни места в САЩ, където Купертино да започнат да произвеждат продуктите си. Все още не е ясно какво точно ще се произвежда там, нито кога и дали ще започне подобно нещо. Тим Кук обаче сподели:

„… Наистина сме горди да го направим. И като правим това, можем да се превърнем във вълни в езерото. Защото ако можем да създадем много производствени работни места, тези производствени работни места ще създадат повече работни места около тях, защото това е индустрия за услуги, изграждаща се около тях.“

Очевидно Apple наистина смятат да започнат производство на родна територия, което може би е ход, който да спечели пристрастието на Тръмп към технологичните компании. Все пак още е рано да се каже как ще се развие тази идея, така че просто трябва да почакаме.