Отношенията между Apple и Samsung са все по-обтегнати, а по всичко личи, че се развалят изцяло със светкавична скорост. След като Samsung отрече, че вдига цените на мобилните процесори на Apple с 20 % и поиска копие от лицензното споразумение с HTC, отношенията им май ще се развалят и на нови нива.

В мрежата плъзнаха слухове, че Samsung е спряла доставките на батерии на Apple, а по последна информация плодовата компания вече си е намерила заместници. Това са компаниите Amperex Technology Limited и Tianjin Lishen Battery. Те ще доставят батерии за iPad и MacBook от тук нататък.

Твърди се, че Apple има намерение да намери и друг производител на мобилни чипове за iOS устройствата си. Ясно е защо двете компании искат да се дистанцират една от друга, като основната причина за това е бруталното патентно дело, завършило в полза на Apple. За съжаление голяма част от мобилните процесори за компанията се произвеждат от корейците и е много трудно да се намери друг производител, който да задоволи огромните нужди на компанията от Купертино.

В бъдеще двете компании ще продължават да работят заедно, защото това е изгодно и за двете страни. Едно е сигурно – битката между тях на пазара за мобилни устройства няма изгледи да спре.