apple-ios-9-new-features

Публичната бета на iOS 9 вече е достъпна за потребителите. За първи път Apple предприема тази стъпка при голяма актуализация на мобилната си операционна система. Заинтересованите потребители могат да се запишат тук и след това да я изтеглят на своя iPhone или iPad през iTunes.

Трябва да имате предвид, че тъй като софтуерът все още е в бета фаза, работата с него едва ли ще е безпроблемна. Съветваме ви добре да обмислите дали искате да инсталирате iOS 9 в момента, ако имате само един iPhone като основен телефон. Операционната система вероятно ще е стабилна, но няма да липсват бъгове, а понякога има проблеми и с живота на батерията.

Apple заяви, че ще пуска периодични ъпдейти за бета тестерите. Американската компания за последно пусна бета за iOS по-рано тази година до версия iOS 8.3. Производителят иска да получи отзиви от потребителите, като за тази цел е вградено приложението Feedback Assistant. Apple публикува и FAQ (Често задавани въпроси) с повече детайли относно програмата и нейната работа, включително и как да направите бекъп на iOS 8 преди да инсталирате бетата.

Напомняме, че iOS 9 има няколко големи подобрения, като сред тях е новата функция Proactive за Siri, която позволява на асистента да предлага по-интиутивно информацията, която може да ви е необходима. Вече има и режим за пестене на енергия и удължавате живота на батерията, подобрения в Apple Maps, ново приложение News и други. Всички продробности може да прочетете тук.

Apple също така пусна публична бета и за OS X El Capitan, която беше официално обявена на WWDC миналия месец. Ъпдейтът предлага редица подобрения в производителността, както и нови функции, като по-добър мултитаскинг, лесно закачане на сайтове в лентата с табове с едно плъзгане, нов шрифт San Francisco, Split View, подобрения в Maps и още.

Пускането на крайната версия на операционната систена за Mac ще стане през есента, така че и тук очаквайте бъгове. Обмислете дали бихте инсталирали El Capitan на този етап. Искащите да станат бета тестери, могат да се запишат на този адрес.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS