Apple е една от компаниите, които имат най-големи и най-пазени тайни в корпоративния свят.  Но въпреки непрестанните ѝ усилия да запази своите тайни, щатският окръжен съдия Луси Коу нареди на компанията да хвърли светлина върху тайна, над която аналитици си блъскаха главите над пет години.

Според съдебни документи, попълнени на 17 октомври,  съдия Коу е настояла Apple да разкрие рентабилността на най-популярния си продукт, а именно iPhone. Заповедта е свързана с неотдавнашното дело между Apple и Samsung, в Северна Каролина, където  американската компания е обезщетена с над 1 милиард долара от корейския гигант заради посегателство върху защитеното ѝ IP.  Сега Коу иска Apple да оправдае тази огромна сума пари, които ще бъдат платени от Samsung.

„В желанието си да получи възмездие по време на процеса, Apple обеща да покаже JX1500 – резюме на доклада й за щетите, в който има специфична информация относно продадените бройки и приходите” пише в документа, подписан от Коу. „Apple явно е разбрала, че не може да иска обезщетения за милиарди долари и въпреки това цялата информация относно щетите да остане тайна за останалите”.

Естествено на Apple й е обещано, че никой не може да получи информацията, освен ако няма наистина основателна причина да се прибегне до разкриването ѝ.

Източник: BGR