Apple-iPad-Pro

Тази вечер Apple представи новия iPad Pro, който главният изпълнителен директор Тим Кук обяви с думите „най-големите новини за iPad от iPad“. Без изненада, както се спекулираше през последните седмици, таблетът е с 12.9-инчов дисплей с резолюция 2732 × 2048, предлагащ 5.6 милиона пиксела. Американската компания използва същата технология от iMac с Retina 5K дисплей, а самият екран ще пести от живота на батерията. Тя трябва да издържа до 10 часа работа, при това с възможност за редактиране на три стрийминга на 4К видео едновременно.

Под капака се намира новият A9X процесор на Apple, за който компанията твърди, че е 1.8 пъти по-бърз от предишното поколение. „Той е 80% по-бърз от преносимите компютри от последните 12 месеца. А при графиката е 90% по-бърз от тях“, заяви Фил Шилер.

iPad Prо идва и с аудио система от четири високоговорителя, като iOS 9 ще балансира звука в зависимост от това как държите таблета. Новото устройство е с дебелина от само 6.9 мм, а теглото му е 1.57 паунда, въпреки наличието на такъв голям дисплей. iPad Pro идва и с Touch ID, както и поддръжка на LTE, основната му камера е 8 мегапиксела iSight.

Apple-iPad-Pro-3

iPad Pro ще може да работи и с два нови аксесоара – Smart Keyboard и Apple Pencil. Таблетът ще се свързва магнитно с клавиатурата посредством нов порт от едната му страна (три кръга, предоставящи енергия и данни от нея). iOS 9 пък автоматично ще я разпознава. Стилусът, от друга страна, ще засича силата, позицията и наклона на писалката, а това е възможно благодарение на сензорите за чуствителност в нея. Стилусът ще може да се презарежда чрез Lightning конектор директно от iPad Pro. Възможностите на Apple Pencil може да видите във видеото по-долу.

Apple-iPad-Pro-pencil

За изненада на всички, Apple покани на сцената и Microsoft за демонстрация на новата версия на Office за iOS, като приложенията ще поддържат и Apple Pencil. Това не е всичко. Видяхме и Adobe за демо на няколко приложения за таблета, включително и новото Adobe Photoshop Fix за мобилната операционна система на Apple. С него бързо и лесно може да ретуширате избораженията, а от Adobe са вградили и разпознаване на лицето, позволявайки ретуширане. Adobe Sketch също може да работи с Apple Pencil, с поддръжка на чуствителността при натиск и мултитаскинг с други iOS 9 приложения.

Лошата новина е, че Smart Keyboard и Apple Pencil ще се предлагат отделно за 169 и съответно 99 долара. iPad Pro ще е на пазара от ноември с наличност в три цвята – сребърно, златно и астро сиво. Моделът с 32GB ще струва 799 долара, този със 128GB пък 949 долара. LTE версията със 128GB е на цена от 1079 долара.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS