Apple представи току що на специално събитие четвъртото поколение 9.7-инчов iPad. Таблетът продължава да е с Retina дисплей и 5-мегапикселова камера, които дебютираха през март, когато беше представен новият iPad.

Новото при това устройство е, че то използва Lightning конектора, които беше представен за първи път в iPhone 5. Процесорът в новото поколение iPad е A6X, който удвоява графичните възможности, в сравнение с A5X от преди. Въпреки ъпгрейдите, iPad 4 все още има издръжлива батерия – 10 часа.

Таблетът ще поддържа LTE мрежи, като този път той ще се предлага и от мобилния американски оператор Sprint и EE във Великобритания.

Цените са същите, както и при предишното поколение. WiFi моделът с 16 GB вградена памет ще струва 499 долара, а LTE моделът с 16 GB ще струва 629 долара. Очаква се версията с 3G да се предлага много скоро на пазара.

[nggallery id=16]

Сподели
Предишна страницаB-Connect предплатените карти на Globul вече се зареждат онлайн
Следваща страницаОфициално: Apple представи iPad Mini
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg