Facetime

FaceTime

Apple продължава да защитава своите услуги, вече и FaceTime и iMessage ще имат възможност за двуфакторна автентикация. Предишната услуга, за която бе въведено допълнително средство за идентификация бе iCloud. С този ход компанията показва, че затяга мерките си за сигурност след като през последните няколко месеца бяхме свидетели на хакерски атаки.

Виж още: 300 Android смартфона и таблета сформираха хор

Потребителите, които вече са вписани в iMessage и FaceTime, няма да могат да се възползват от новите мерки. Те трябва да излязат от профилите си и след това отново да се впишат. При FaceTime е необходимо да въведат специален код и да създадат специфична парола за достъп. Това е по-различен начин за идентификация, при iCloud бе необходимо въвеждане на 4-цифрен код, който се изпраща на мобилния телефон на потребителя.

Apple за първи път приложи двуфакторна автентикация през 2013 година, след като отчете увеличение на опитите за нерегламентиран достъп до потребителски профили. Все още не всички потребители са се възползвали от новите мерки за сигурност. Очаква се до няколко дни вече всички да се чувстват по-спокойни, когато новата автентикация започне да се използва по-активно.